144: Haksızlığı Def Etmek İçin Mahkemeye Gidilirmi?
-A A+A

144: Haksızlığı Def Etmek İçin Mahkemeye Gidilirmi?

SORU
Selamun aleykum hocam, benim eşim anaokulunda öğretmenlik yapıyordu Süleymancılar cemaatine bağlıydı oraya bağlı bir anaokulunda 5-6 yaşlarındaki çocuklara Kuran-ı kerim öğretiyordu. Ben evlendim eşimi oraya yollamama kararı aldım çünkü eşim evlendikten hemen sonra peçe taktı cemaati bıraktı orda bir sözleşmesi var burayı bırakırsam 5.000 TL tazminat ödeyeceğim diye. Ben buranın hem sahibi hem müdürü olan şahısa gittim dedim ki “eşim gelip sözleşmesindeki tarihe kadar öğretmenlik yapsın” oradaki şahıs “ben peçeyle çalıştırmam” dedi “burada bu şekilde görev yapamaz eğitim veremez” dedi bende “burada mini etekli çalışanı çalıştırıyorsun peçeye gelince yok diyorsun dedim ben hanımımı buraya göndermem” dedim aylık 400 TL kadar ücret alıyordu bu kuran öğretiyor değil başka derside vardı orda adama dedim “asgari ücret yok sigorta yok hiçbir şey yok burada öğretmen olduğuna dair bir belgen yok” dedim “sizi mahkemeye vereceğim” dedi bana ihtarname çekti “5.000 TL ödemezseniz mahkemeye vereceğim bizi mağdur ettiniz” ben yeni evliyim haksız yere çabalayıp helal rızkımı biriktirmişim gidip bu kişilere nasıl verebilirim... Bu adamlar bizim malımıza resmen göz koymuş bizde buna karşılık bir ihtar çekip asıl mağdur olan biziz 2 senedir asgari ücretim verilmiyor sigortam ödenmiyor burada herhangi bir belge ile öğretmen olduğum ispatlanamaz bunlar beni maddi manevi şekilde zarara uğratmıştır özgürlük haklarımı peçeme dil uzatmıştır beni bu şekilde çalıştırmayan kişi budur peçeyle çalışamazsın diyen kişi nasıl ben işe gelmiyormuşum gibi gösterip mahkemeye verebilir şeklinde bir ihtarname nasıl olur bu durum çok can sıkıcı ben Kuran-ı Kerim ve Sünnet yolundayım bana yardımcı olacak cevabınızı bekliyorum inşaAllah.
CEVAP

Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhû. Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’a, salât ve selam efendimiz Rasûlullah’a, ehli beytine, ashabına ve yolunu takip eden mü’minlere olsun.

Muhterem kardeşim, Allah-u Teâlâ’nın hiçbir hükmüyle hükmetmeyen bu tağuti küfür mahkemelere karşı bizim tavrımız şudur: Biz bu mahkemeleri kabullenmiyoruz, inkar ediyor, tevbe edip sadece Rabbul Alemin olan Allah’ın kanunlarına dönene kadar bizim ile o mahkemeler arasında kin ve düşmanlık açığa çıkmıştır. Bırak 5000 TL gitmeyi bütün dünyamız dahi gitse bu tağuti mahkemelere gidip dava açmamayı, şeriatın izin verdiği meşru yollarla hakkımızı savunmayı hatta yeri gelirse malımızı geri almak veya malımızı gasp ettirmemek için ölümüne dahi olsa savaşmayı doğru görüyor ve buna inanıyoruz.

Sana tavsiyem bu zulmü nefsinden def etmen için İslam’a aykırı olmayan her türlü yola baş vur. Başaramazsan ve malın elinden alınmaya çalışılırsa vermemek için diren.

Ebu Hureyre (radiyallahu anh) dedi ki: Bir adam Rasûlullah’a (sallallahu aleyhi vesellem) gelerek dedi ki: “Eğer bir adam gelip malımı almak isterse (ne yapayım)” dedi ki: “Malını verme!.” Dedi ki: “Eğer benimle dövüşürse?” dedi ki: “Onunla dövüş!” dedi ki: “ Eğer beni öldürürse?” dedi ki: “Sen şehitsin!.” Dedi ki: “Eğer ben onu öldürürsem!” dedi ki: “O ateştedir!” (Müslim)

Bu şekilde direnme hakkın vardır. Mahkemeye karşı taraf gider ve senden davacı olursa dinimizden taviz vermeden gidip kendini ve aileni savunmanda bir beis yoktur.

Her halimizle bizler Allah-u Teâlâ’dan korkar ve kulluğumuzu bırakmaz isek muhakkak Allah-u Teâlâ bizlere çıkış yolu verecektir. Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:

“Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder. Ve ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah'a güvenirse O, ona yeter.” (Talak 2-3)

Allah-u Teâlâ en doğrusunu bilendir.

Allah’a hamd ve Rasûlü Muhammed’e salât ve selam olsun. Davamızın sonu âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd etmektir.

8 Ağu, 2017 Musa Ebu Cafer
Etiketler: Mahkeme